EPDM Kunststof Dakbedekking

Als professionals op het gebied hebben we verschillende dakbedekkingsmaterialen gezien, bestudeerd en mee gewerkt. Toch heeft weinig indruk op ons gemaakt zoals EPDM Kunststof Dakbedekking.

Deze synthetische rubberen dakbedekkingsmembraan, bekend om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid, is uitgegroeid tot een favoriete keuze voor veel moderne bouwprojecten. Maar wat maakt het onderscheidend ten opzichte van andere opties zoals PVC en bitumen?

Wat zijn de mogelijke nadelen? En hoe kan het bijdragen aan een duurzamere bouwindustrie?

Laten we de lagen van EPDM Kunststof Dakbedekking afpellen en ontdekken waarom het onze verwachtingen van wat een dak kan zijn veranderd.

 

Belangrijkste punten

 • EPDM kunststof dakbedekking is een synthetisch rubberen membraan dat wordt gebruikt als dakbedekking en staat bekend om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid.
 • Het heeft een levensduur van meer dan 50 jaar, waardoor het een populaire keuze is voor veel bouwprojecten.
 • Het kan temperatuurschommelingen weerstaan zonder te barsten of te vervormen, waardoor het geschikt is voor extreme klimaten.
 • EPDM kunststof dakbedekking is recyclebaar en heeft een lage ecologische voetafdruk in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen.

 

Het begrijpen van EPDM kunststof dakbedekking.

Laten we ons verdiepen in het begrijpen van EPDM Kunststof Dakbedekking, een duurzame en innovatieve dakoplossing die populair is vanwege zijn lange levensduur en veerkracht. Deze kunststof dakbedekking is gemaakt van synthetisch rubber en biedt uitstekende weerbestendigheid en levensduur, vaak langer dan 50 jaar.

Bekend om zijn elasticiteit, kan EPDM Kunststof Dakbedekking temperatuurschommelingen weerstaan zonder te barsten of te vervormen, waardoor het een uitstekende keuze is voor klimaten met strenge winters en hete zomers. Het is ook een duurzame optie, omdat het recyclebaar is en een lage ecologische voetafdruk heeft in vergelijking met andere dakmaterialen.

Wat betreft de dak EPDM prijs kan het aanvankelijk wat meer kosten, maar gezien de duurzaamheid en minimale onderhoudsbehoeften blijkt het al snel een kosteneffectieve oplossing op de lange termijn te zijn. Het is ook verkrijgbaar in grote platen, wat betekent dat er minder naden zijn en minder kans op lekkages.

Kortom, EPDM Kunststof Dakbedekking biedt een combinatie van levensduur, veerkracht en kosteneffectiviteit die moeilijk te overtreffen is. Of je nu een nieuw dak overweegt of een oude vervangt, kunststof dakbedekking EPDM is het overwegen waard. We zijn ervan overtuigd dat de voordelen ervan bestand zullen zijn tegen alle eisen die jij of de elementen eraan kunnen stellen.

 

Voordelen van EPDM-dakbedekking

Gebaseerd op het begrip van EPDM Kunststof Dakbedekking, zullen we nu de specifieke voordelen van dit dakbedekkingsmateriaal verkennen. Primair liggen de voordelen van EPDM dakbedekking in de duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en kosteneffectiviteit.

Laten we deze voordelen nader bekijken:

 • Duurzaamheid
 • EPDM dakbedekking staat bekend om zijn superieure weerstand tegen weersomstandigheden, inclusief extreme temperaturen en UV-stralen. Deze hoge veerkracht betekent dat het minder snel zal barsten of lekken, wat de onderhoudskosten vermindert.
 • Er wordt geschat dat EPDM-daken tot wel 50 jaar mee kunnen gaan, wat langdurige bescherming biedt voor uw eigendom.
 • Milieuvriendelijkheid
 • EPDM is een recyclebaar materiaal, wat bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk.
 • De thermische isolatie-eigenschappen kunnen helpen om het energieverbruik te verminderen, waardoor de groene eigenschappen nog verder worden versterkt.
 • Kosteneffectiviteit
 • Ondanks de hoogwaardige prestaties is EPDM een kosteneffectieve keuze in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen.
 • Het eenvoudige installatieproces draagt ook bij aan de kostenvoordelen, waardoor u zowel tijd als geld bespaart.

 

Installatieproces van EPDM-dakbedekking

Duikend in de details, zullen we nu het stapsgewijze proces uitleggen dat betrokken is bij het installeren van EPDM-dakbedekking. Ten eerste is het essentieel om het oppervlaktegebied grondig schoon te maken om ervoor te zorgen dat er geen resten of puin zijn die de installatie kunnen beïnvloeden. Vervolgens wordt het EPDM-membraan op het dak gelegd, zodat het kan ontspannen en eventuele rimpels worden geëlimineerd.

Laten we dit illustreren in een eenvoudige tabel:

 

StapBeschrijving
1Maak het oppervlaktegebied schoon
2Leg het EPDM-membraan neer
3Laat het EPDM ontspannen
4Breng lijm aan

 

Nadat het EPDM is ontspannen, wordt lijm aangebracht op de onderkant van het membraan en het dakoppervlak. Het is belangrijk om de lijm gelijkmatig aan te brengen en eventuele luchtbellen te vermijden. Ten slotte wordt het EPDM stevig op het verlijmde oppervlak gerold, zodat een strakke, luchtbelvrije installatie wordt gegarandeerd.

Het is belangrijk om op te merken dat dit een vereenvoudigde uitleg is. Het daadwerkelijke proces kan variëren afhankelijk van de staat van het dak en het specifieke type EPDM dat wordt gebruikt. Desalniettemin kan EPDM-dakbedekking met een juiste installatie een duurzame, langdurige oplossing bieden voor uw dakbehoeften.

 

Kostenanalyse van EPDM kunststof dakbedekking

Na het begrijpen van het installatieproces van EPDM dakbedekking, kunnen we nu onze aandacht richten op de kostenanalyse van EPDM Kunststof Dakbedekking. De kosten van dit dakbedekkingssysteem worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder materiaalkosten, arbeidskosten en de grootte van het dak.

Laten we eens kijken naar deze kostenelementen:

 • Materiaalkosten:
 • De prijzen van EPDM Kunststof Dakbedekking kunnen variëren op basis van kwaliteit en leverancier. Over het algemeen is het echter meestal kostenefficiënter dan traditionele dakbedekkingsmaterialen.
 • Extra materialen die nodig zijn voor de installatie, zoals lijmen en flitsen, dragen ook bij aan de totale materiaalkosten.
 • Arbeidskosten:
 • Dit hangt af van de complexiteit van de installatie. Een eenvoudig, plat dak kost minder arbeid dan een dak met meerdere hoeken of obstakels.
 • De expertise van het installatieteam kan ook van invloed zijn op de arbeidskosten. Ervaren installateurs kunnen meer in rekening brengen, maar hun expertise leidt vaak tot een betere, langdurige installatie.
 • Grootte en staat van het dak:
 • Uiteraard vereisen grotere daken meer materialen en arbeid, wat de algehele kosten verhoogt.
 • De staat van het bestaande dak kan ook van invloed zijn op de kosten. Als het oude dak moet worden verwijderd of gerepareerd voordat de EPDM kan worden geïnstalleerd, zal dit de totale prijs verhogen.

Duurzaamheid en EPDM-dakbedekking

In de wereld van duurzame bouw valt op dat EPDM-dakbedekking zich onderscheidt door zijn lange levensduur en milieuvriendelijke voordelen. Het is een dakoplossing die ontworpen is om lang mee te gaan. We hebben het over een levensduur die gemakkelijk meer dan 40 jaar kan bedragen bij goed onderhoud, wat de behoefte aan vervanging aanzienlijk vermindert en dus ook afval vermindert.

Bovendien is EPDM zeer recyclebaar. Aan het einde van zijn lange levensduur belandt het niet op een stortplaats. In plaats daarvan kan het worden hergebruikt voor andere nuttige producten.

Om het in perspectief te plaatsen, laten we deze tabel eens bekijken:

 

AspectEPDM-dakbedekking
Levensduur40+ jaar
RecyclebaarheidHoog
Energie-efficiëntieVerlaagt de kosten voor verwarming en koeling binnenshuis
MilieueffectLaag

 

Is dat niet indrukwekkend? We besparen niet alleen geld op de lange termijn, maar we dragen ook bij aan het behoud van ons milieu. Daarom kunnen we niet anders dan pleiten voor EPDM-dakbedekking. Het is een duurzame keuze die geen concessies doet aan kwaliteit of prestaties. Dus, als u uw volgende dakoplossing overweegt, onthoud dan dat EPDM niet alleen goed is voor uw woning, maar ook goed voor onze planeet.

 

Conclusie

Dus, daar heb je het – de ins en outs van EPDM Kunststof Dakbedekking.

Stel je het voor als de superheld van dakbedekkingsmaterialen, met een levensduur van meer dan 50 jaar. Het is alsof je de kracht van de Hulk krijgt voor een fractie van de kosten.

Bovendien is het net zo groen als hij, met zijn milieuvriendelijke karakter.

We hebben het in actie gezien en de resultaten zijn indrukwekkend. EPDM is echt een game-changer in de wereld van dakbedekking, met ongeëvenaarde duurzaamheid en waarde voor je geld.

10-jaar-garantie-verwaard-dak-ipadnieuw

KLANTEN & TEVREDENHEID

wiebe de graaf
wiebe de graaf
2023-07-12
Fantastische vakman. Duidelijke communicatie en hij komt zijn afspraken na. Wij zijn zeer tevreden.
Paul Vereijken
Paul Vereijken
2023-02-18
Verwaard kwam na een vakkundige dakinspectie - hij was de enige die het dak zowel van de buitenkant als de binnenkant bekeek - met een goede aanpak voor een hele redelijke prijs om ervoor te zorgen dat ons schuine pannendak er weer heel wat jaren tegen kan. Ook de communicatie over de klus was altijd duidelijk en professioneel.
David Kamphuis
David Kamphuis
2023-01-30
Verwaard heeft bij ons het dak geïsoleerd en opnieuw gedekt. Zeer behulpzaam, vriendelijk en altijd bereikbaar voor vragen. Heel blij met het werk dat ze hebben uitgevoerd. Ik zou dit bedrijf bij iedereen aanbevelen.
Richard en Inge van Helden
Richard en Inge van Helden
2022-12-13
Perfecte service!!
Brenda Pak
Brenda Pak
2022-09-05
Wij zijn zeer tevreden met het schuurdak wat is vernieuwd door Verwaard. Er wordt netjes/professioneel gewerkt en er wordt meegedacht met de klant. Ik zou hun zeker aanbevelen bij anderen.
opvoedenmetliefde Lieke van Wermeskerken-Baas
opvoedenmetliefde Lieke van Wermeskerken-Baas
2021-11-01
Helemaal top! Vriendelijk en uitstekend werk geleverd!
Louis le Noble
Louis le Noble
2021-07-19
Voor, tijdens en nadat het nieuwe dak was opgeleverd prettig en vertrouwd contact gehad met Verwaard als ook zijn team. En dik tevreden met het resultaat van ons nieuwe dak.
Manuel De Rijke
Manuel De Rijke
2020-10-15
Iemand die weet waar hij over praat en staat voor zn vak. Een echte vakman dus.

Referenties

Een greep uit onze projecten. Voor meer referenties kunt u altijd contact met ons opnemen.

Nieuws

Offerte

Vraag vandaag nog een gratis offerte op maat aan bij Verwaard Dakbedekkingen. Na het verzenden van onderstaand formulier nemen wij binnen één werkdag contact met u op voor het maken van een afspraak. De dakspecialist van Verwaard Dakbedekkingen komt vervolgens kosteloos bij u langs voor een dakinspectie en voor het opsporen van eventuele daklekkage.

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 10 bestanden uploaden.

Voorwaarden

Neem contact op!

Verwaard Dakbedekking is gevestigd in Zwijndrecht en is actief in geheel Zuid – Holland.

Contact info

Adres:

Lindtsebenedendijk 101, 3333 LB te ZWIJNDRECHT

Telefoonnummer:

06-10351739

Email:

info@verwaard-dak.nl

KvK nr:

90619900

BTW nr:

NL865380028B01

Wij zijn geopend:

Maandag – Vrijdag 08:00 – 17:00

Social links:

E-mail ons

Verzenden

Wij zijn hier